✔ ​50 års erfaring

Vi er loyale

✔ ​Håndværk i god kvalitet

​Kontakt os

Hvis du har spørgsmål.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Historik

​Vi vil gerne benytte 50 års jubilæet til at sige tak til såvel gamle, som nye kunder for den tid der er gået. Vi er rustet til at tage fat på de næste 50 år med uformindsket styrke, med maskiner og personale, der til enhver tid vil være op to date.


Der er løbet meget vand i Skjern A de seneste 50 år. Og netop Skjern A har sin væsentlige del af æren for, at et erhvervsmæssigt frø kom til at spire, gro og vokse sig til en stor og livskraftig plante. l august er det netop 50 år siden, at Anna Marie og Kristian overtog hans fars maskinstation, som kun lige var startet.
At det med tiden skulle blive til noget, der minder om et helt drivhus, havde ingen af dem fantasi til at forestille sig.

Men Skjern Å og en ihærdig arbejdsindsats fik afgørende betydning. De første år var det slidsomt arbejde. Udkørsel af staldgødning var sammen med mejetærskning og presning af halmballer de væsentlige arbejdsopgaver for den unge maskinstation. Kristian Astrup kørte egenhændigt 340 læs staldgødning ud og samtlige vel at mærke læsset med håndkraft. Men ideen med en ny maskinstation i Stauning var god nok. Så kom beslutningen om at rette Skjern Å ud. Den gav masser af aktivitet i å-dalen.


Maskiner og mandskab fra Stauning Maskinstation kom til at udføre en stor del af aktiviteten. Kristian Astrup fik tjansen med at pløje, kultivere, sprede mergel samt andre opgaver ved opdyrkningen af de hen ved 8000 hektar jord.


Og ikke nok med det: Den opdyrkede jord gav landmændene vind i sejlene og afgrøder på markerne.
Så meget, at der måtte bud til Stauning Maskinstation, når høsten skulle i hus. Mens kornet voksede på de nye arealer, voksede maskinparken på Mejlbyvej i Stauning. Kristian Astrup måtte på indkøb for at efterkomme efterspørgslen på mejetærskere.

I slutningen af de glade 60'ere havde Stauning Maskinstation seks mejetærskere i fuldt sving med høstarbejde for egnens landmænd. I det hele taget har Stauning Maskinstation gennem årene været meget bevidst om vigtigheden af at have det rigtige maskineri til rådighed. Uden grej til at udføre opgaverne ingen opgaver. Og da 1970'erne gav megen fokus på dræning af de lavt liggende enge, var maskinstationen parat. Dræningsarbejdet blev virkelig omfattende. For at klare den store mængde opgaver var Kristian Astrups mandskab i vinterperioder oppe på at dræne med tre hold maskiner. Anskaffelsen af nye maskiner fortsatte, da maskinstationen ligeledes i 1970'erne begyndte at skårlægge græs.

Et godt samarbejde med Tørrecentralen Vestjylland bevirkede, at der i de travleste perioder måtte køres med fem sæt skårlæggere. Stauning Maskinstation var først på egnen til at anskaffe selvkørende skårlæggere, og de kom hurtigt til at bevise deres værd, da det blev udbredt blandt de vestjyske landmænd at dyrke raps. Skårlæggerne kom vidt omkring.


Fra Filsø i syd til Lemvig i nord - godt 100 kilometer på langs i det vestjyske. I 1980'erne fik Stauning Maskinstation både sit på det tørre og samtidig anledning til sved på panden. Et nyt, stort arbejdsområde blev halmpresning til industri, hvor Tørrecentralen Vestjylland blev den første store aftager.


Siden blev opgaven endnu varmere, da firmaet fik aftale med varmeværket i Holstebro om leverance af 2000 tons halm. En voldsom mængde, som dog blegner aldeles i forhold til nutidens forsyninger til Holstebro.


Her modtager Måbjergværket nu 5100 tons halm om året. Fremsynethed er en nødvendig dyd, hvis man ikke skal blive overhalet af udviklingen. Og Kristian Astrup så allerede i 1990'erne nye muligheder for ekspansion. Maskinstationen skulle ikke længere kun satse på landbruget, men også på de mange beslægtede opgaver på entreprenørfronten. Så den spæde plante var efterhånden vokset til et stort træ, som fik sig en helt ny gren. Nemlig en entreprenørafdeling.

Mange års solidt virke havde skabt den helt rigtige grobund for yderligere vækst. Entreprenørafdelingen fik hurtigt masser af opgaver med jordarbejde, kloakering, nedbrydning, knusning og vognmandskørsel og udviklede sig i lyntempo til selve stammen i virksomheden. Omkring 70 procent af Stauning Maskinstation anno 2003 baserer sig på entreprenørarbejdet.


I 2001 bredte virksomheden sig til den anden side af Ringkøbing Fjord ved opkøb af Hvide Sande Entreprenør og Vognmandsforretning. I år har familien Astrup så yderligere øget domænet ved at købe entreprenørdelen af Holmsland-firmaet Aksel Jensen.


Og Stauning Maskinstation er netop blevet til noget af et familieforetagende. Næste generation er kommet med i den daglige ledelse i skikkelse af sønnerne Jørgen og Henrik Astrup. Det faste personale tæller 28 medarbejder.

Men selvom entreprenørafdelingen er blevet storebror, er det stadig høstarbejdet for landbruget, der i sæsonen bringer antallet af ansatte op omkring 40 mand.​

Vurderet 4 / 5 stjerner på baggrund af 5 stemmer på Landtransport.dk

Firmainformation:

Stauning Maskinstation A/S

​Mejlbyvej 5

6900 Skjern​

Kontaktinformation:

​​

Telefon: 97 36 91 33
Send mail

CVR: 73288312

Stauning Maskinstation ApS
Mejlbyvej 5
6900 Skjern
Tlf.: 97369133
CVR: 73288312
ja@stauning-maskinstation.dk